•13:13


Малцина от вас ще се противят на определението, че един човек ще може да помогне в решаването на световните блатни проблеми в които всички се нацопахме. Уви, това за мен е повече от човек и политик. Този чернокож човек показва сила и прецизност на духа, които някой хора рядко виждат в един земен живот.

Нека погледнем встъпителната реч на един от най-обещаващите политици на нашето време. Барак Обама вече не е човек, той се превърна и ще бъде символ на новото начало на промените.
Нека му пожелаем успех! Аз вярвам в него.
Омаба, Пожелавам ти успех!




Днес стоя тук пред вас смирен, благодарен и загрижен.
Предизвикателствата, пред които сме изправени, са реални, но знай това, Америка - те ще бъдат посрещнати.


На тези, които проповядват насилие и отнемат невинни животи, ние ще кажем: „Няма да ни надживеете и ще ви победим“. На тези лидери, които обвиняват Запада за тежкото положение на своите държави, ще кажем: „Хората ще ви съдят по това, което сте построили, а не по това, което рушите“


Добре разбирам, че сега сме в период на кризи. Нашата страна е във война срещу задълбочаващото се насилие и омраза.

Нашата икономика е много слаба и това е в следствие на лакомия и безотговорност, но това е и наш колективен провал, че не направихме трудния избор и не подготвихме хората за новата ситуация.

Много хора загубиха домовете си, работата си, бизнесът пострада. Здравеопазването ни е прекалено скъпо, много от училищата ни са затворени и всеки следващ ден ни убеждава, че начините, по които използваме енергията, дават сила на противниците ни и застрашават планетата.

Това са показателите за кризата, въпрос на цифри и статистика. Събрали сме се в този ден, защото избрахме надеждата пред страха, единството пред конфликта и несъгласието.

Предизвикателствата, пред които се изправяме са нови. И начините, които използваме, за да се справим с тях могат да бъдат нови. Но ценностите - честност и упорит труд, толерантност и любопитство, лоялност, кураж и патриотизъм - тези неща са стари. Тези неща са истински. Те са тихата сила, с която постигнахме този успех.

Ние все още сме млада нация, но както пише в Библията, дойде време да оставим настрана детинските неща. Дойде моментът да потвърдим издръжливия дух, да изберем по-добрата страна на историята - този прекрасен подарък, тази благородна идея, която е предавана от поколение на поколение: обещанието от Господ, че всички сме равни, свободни и всички заслужаваме шанс да преследваме цялото щастие.


"Величието на една нация не е даденост. То трябва да бъде заслужено. Прогресът не се изгражда от тези, които предпочитат бездействието пред работата или от тези, които робуват на лукса и излишното богатство. Прогресът се дължи на хората, които поемат риск, на тези мъже и жени, чиято работа в повечето случаи остава незабелязана. Години наред тези мъже и жени са се жертвали за своите идеи. И същите тези идеи ние възнамеряваме да продължим днес“

|
This entry was posted on 13:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 коментара:

free counters